INFORMACIJE

srijeda, 14. ožujka 2012.

Kako izgleda Linux?

Linux ima mnogo grafičkih okruženja koja izgledaju različito i prilagođavaju se različitim potrebama. Možete namjestiti da Linux izgleda kao Windows XP, Windows 7, Mac OSX , ili bilo kako vi želite da izgleda.
Sljedeći video prikazuje izgled, programe i ponašanje Linux distribucije "Zorin", to je distribucija koja je bazirana na Ubuntu Linux-u i do sada po većini iskustava je najbolja distribucija za one koji su navikli na Windows okruženje. Ova distribucija izgleda kao Windows, ponaša se kao Windows i ima još puno boljih stvari koje Windows nema.Zbog svih ovih dobrih osobina ovu distribuciju najviše koristimo kao bazu u pravljenju drugih specijaliziranih distribucija, tako da ako želite da vidite kako bi vam desktop mogao izgledati nakon instalacije Linux-a pogledajte video:

Mi instaliramo Linux koji jako sliči Windowsima, da pogledate kako izgleda kliknite OVDJE.

Evo i  nekoliko slika različitih Linux grafičkih okruženja:

Izgled Gnome okruženja prilagođenog da izgleda kao Windows XP na distribuciji Ykmf OS. Više o Ylmf na ovoj stranici.

Izgled KDE grafičkog okruženja na Mint distribuciji



 Izgled Gnome okruženja prilagođenog da izgleda kao Windows XP



Izgled START menija u Zorin OS Linuxu



Izgled Unity okruženja u Ubuntu Linux-u



Izgled Gnome okruženja koje je podešeno da izgleda kao Windows 7



Izgled Gnome okruženja koje je podešeno da izgleda slično Windowsima na Zorin Linux-u. Preporučujem svima koji prelaze sa Windows-a, više o Zorin-u na ovom LINKU.


Kao što možete vidjeti Linux može da izgleda kako god vi želite , pa tako ne treba da se brinete da li ćete vi ili neko drugi u porodici ili na poslu imati problema sa okruženjem Linux-a. Linux može izgledati kao i vaš stari sistem , s tim da bi Linux trebao biti i brži i stabilniji.

Nema komentara:

Objavi komentar