INFORMACIJE

srijeda, 14. ožujka 2012.

CJENOVNIK USLUGA

Linux operativni sistem je BESPLATAN(Klikni OVDJE da saznaš zašto!) pa zato ga mi ne naplaćujemo. Mi naplaćujemo naše usluge kreiranja distribucije prilagođene korisniku, instaliranje sistema, prilagođavanje Windows programa za rad sa Linux-om i održavanje.
Instalacija Linux-a na jedan računar zajedno sa svim potrebnim programima za rad uredu kao što su programi za obradu teksta , rad sa tablicama, prezentacija, vektorskim crtanjem, obradom fotografija , slušanje muzike, gledanje filmova itd itd... lista programa je duga ,košta 40 KM, a primamo čak i naruđbe tako da možete naručiti da vam instaliramo i dodatne programe.
Ukoliko na postojećem Windows sistemu imate program koji vam je neophodan za rad a nema takvog programa na Linux-u mi ćemo Vam ga prebaciti  sa Windows-a  zajedno sa podacima ,instalirati i podesiti umjesto Vas za 20 KM po programu.
Ukoliko program ne uspijemo naštimati da radi po vašoj želji ili bude nemoguće prebaciti program koji vam treba sa Windows-a na Linux mi Vam NEĆEMO NAPLATITI uslugu.
Da sumiramo:

Instalacija sistema sa programima: 30KM
Instaliranje Windows-ovih programa:  oko 20KM po programu zavisno od težine prilagođavanja novom sistemu.
Ostali dodaci i zahtjevi se dogovaraju zavisno od težine zahtjeva.
Možete naručiti poštom prilagođenu verziju Linux-a po želji: 10-20KM zavisno od zahtjeva
Kada poštom pošaljemo osnovni sistem sa alternativnim Word-om , Excel-om , PowerPoint-om, Photoshop-om, i drugim programima za normalan rad poput programa za filmove, muziku, crtanje i sl. to košta po DVD-u samo: 10 KM Ovaj DVD možete iskoristiti da instalirate ovaj sistem na neograničen broj računara BESPLATNO.

Imajući u vidu da je Windows 7 oko 300KM, a Office 2010 oko 700KM zavisno od verzije, i još ne dobijete ostale programe koje vam mi dajemo besplatno, morate priznati da je 40KM ispod svake cijene , a još kad uzmemo u obzir da će izaći novi Windows za nekoliko godina  pa opet morate plaćati licencu, a kad imate Linux onda više nikad ne morate plaćati licencu onda vam cijena prebacivanja na Linux dođe skoro besplatno.
Ako dodate na sve to još i to da je Linux otporan na viruse i da više nećete morai svako pola godine nositi vaš računar na servis da se očisti od virusa , da se formatira i instalira ponovo onda vam to dođe kao i više nego besplatno... sve ukupno za desetak godina UŠTEDIT ĆETE OKO 5000KM (Microsoft namjerava izdavati Windows i Office svako dvije godine što znači u deset godina 5 puta plaćate licencu ukoliko želite imati nove programe) NA SVAKOM RAČUNARU!!! ,a već u startu ste UŠTEDILI OKO 900 KM ne kupujući licencu za Windows i Office.

Nema komentara:

Objavi komentar